Croatian (Croatia)
Croatian (Croatia)
English (en-GB)

Edukacija i jačanje kapaciteta učiteljica i učitelja

Edukacija i jačanje kapaciteta učenica i učenika

Opremanje škole i vanjska učionica

Izvannastavne aktivnosti

Bilateralna suradnja

Croatian (Croatia)
Croatian (Croatia)
English (en-GB)

Završna konferencija KOZMOS projekta

Edukacija i jačanje kapaciteta učiteljica i učitelja

Edukacija i jačanje kapaciteta učenica i učenika

Opremanje škole i vanjska učionica

Izvannastavne aktivnosti

Bilateralna suradnja

Na završnoj konferenciji projekta KOZMOS (Kvalitetno obrazovanje za modernu osnovnu školu), održanoj 19. travnja 2024. godine, projekt je pokazao i predstavio provedene aktivnosti, postignuća i rezultate kroz prezentacije učenika i učenica. Konferenciji su prisustvovali brojni partneri i uvaženi gosti: NJ. E. veleposlanik Kraljevine Norveške, Arne Sannes Bjørnstad,  predstavnik Nansen akademije iz Norveške Steinar Bryn. Predstavnici/e Osječko-baranjske županije i Općine Erdut. 

 

Ravnateljica OŠ Dalj, profesorica Zrinka Vučinić izvijestila je kako je ovim projektom postignuta visoka razina znanja učenika i učitelja u STEM području te kako će obogaćeni obrazovni sadržaji i tehnološka opremljenost škole doprinijeti da sadašnji i budući učenici i učenice razviju svoje vještine u području STEM, IKT i aktivnog građanstva te tako budu konkurentniji za visoko tehnološki razvijeno tržište rada.

 

Konferencija je predstavila nove izvannastavne aktivnosti koje su nastale u projektu te aktivnosti provedenih projektnih dana, te utiske učenika i učenica. Škola se opremila mikroskopima, kamerama, dronovima, robotima i namještajem namijenjenim učionicama biologije, matematike, fizike i tehničke kulture. OŠ Dalje je i prva škola u Hrvatskoj sa vanjskom STEM učionicom, koja će osim učenicima OŠ Dalj, koristiti i učenicima drugih osnovnih škola pri posjeti Dalju i poduzetničkom projektu „KOZMOS u Dalju“, koju su učenici i učenice uz podršku svojih učitelja/ica razvili u ovom projektu.

Popratili su nas brojni mediji, a u nastavku pogledajte i video prikaz naših postignuća te utiske učenika.

 

https://www.youtube.com/watch?v=0h6ZD9etoGE

https://www.youtube.com/watch?v=BRQCcfoUD9Y

https://radio.hrt.hr/radio-osijek/vijesti/daljski-osnovnoskolci-proveli-dvogodisnji-projekt-kozmos-11478454  

https://obz.hr/index.php/component/k2/item/4469-u-os-dalj-odrzana-zavrsna-konferencija-projekta-kozmos

https://www.glas-slavonije.hr/548000/3/Visokotehnoloskom-drustvu-trebaju-za-STEM-osnazeni-ucenici-i-nastavnici

https://sib.net.hr/vijesti/regija/4442717/dalj-ima-prvu-stem-ucionicu-u-hrvatskoj-na-otvorenom-ovo-je-ziva-karta-svemira/