Croatian (Croatia)
Croatian (Croatia)
English (en-GB)

Edukacija i jačanje kapaciteta učiteljica i učitelja

Edukacija i jačanje kapaciteta učenica i učenika

Opremanje škole i vanjska učionica

Izvannastavne aktivnosti

Bilateralna suradnja

Croatian (Croatia)
Croatian (Croatia)
English (en-GB)

Edukacija i jačanje kapaciteta učenica i učenika

Učenici će svoje sposobnosti i vještine stjecati i razvijati kroz direktno uključivanje u edukacijske programe iz područja STEM-a IKT-a i aktivnog građanstva, izvannastavne aktivnosti, terensku nastavu te kroz razmjene s drugim učenicima.

 

Edukacijski programi za učenike u projektu KOZMOS su:    

  • Rano programiranje
  • Upravljanje dronom
  • Izrada i montaža filma 
  • Izrada digitalnih priča 
  • Stop animacija 
  • Osnove financijske pismenosti i razvoj poduzetničkih vještina 
  • Medijska pismenost
  • Terenska nastava za učenike bit će organizirana kroz posjet Tehničkom muzeju i Muzeju Iluzija u Zagrebu, Parku znanosti u Oroslavju i OŠ Ludbreg.
Let u visine znanja – edukacija o tehnologiji bespilotnih letjelica

Let u visine znanja – edukacija o tehnologiji bespilotnih letjelica

Zamislite svijet u kojem možete doseći nebo, istražiti neistražene predjele i pružiti pomoć iz zraka. To nije zamišljena budućnost - to je stvarnost s tehnologijom bespilotnih letjelica o kojoj su učili učenici i učenice, učitelji i učiteljicej. Edukaciju je održao pilot drona iz Osijeka, Tomislav Strahonja, koji se kao srednjoškolac bavio aviomodelarstvom u Domu tehnike u Osijeku što je ga je potaknulo da kasnije i sam pravi dronove, a sada njima upravlja kao profesionalni pilot drona.
Opširnije
Radionice ranog programiranja

Radionice ranog programiranja

Još prije praznika započeli smo zanimljive radionice u kojima smo učili kodirati, što je većini polaznika ove radionice bio prvi susret sa ovakvim zadatcima. Nastavili smo raditi na algoritmima i započeli smo programirati prve korake odnosno prve vožnje svojih robota koje smo sami sastavili. Naučili smo zašto ljudi hodaju a roboti imaju kotače. Naučili smo kako komuniciraju računala i roboti, a kako ljudi.
Opširnije
Radionice video montaže

Radionice video montaže

Subotom u školu? Da, ako se želi sudjelovati u dodatnim radionicama i edukacijama za stjecanje novih vještina i unaprjeđenje postojećih. Naime, dvije subote u studenom i prosincu u OŠ Dalj održana je edukacija video-montaže u kojoj su sudjelovali učenici/e i nastavnici/e koji su tako dobili priliku, izvan redovitih nastavnih sati, unaprijediti znanje i vještine u ovom specifičnom području interesa.
Opširnije
Radionice Stop animacije

Radionice Stop animacije

Jeste li znali da je prvi film snimljen stop animacijom nastao davne 1898. godine? Točno 125 godina poslije, te srijede 29. studenog učenici i učenice OŠ Dalj, u sklopu projekta KOZMOS naučili/e su i isprobali/e služiti se ovom zanimljivom tehnikom animacije. Učenici/e od 3. do 8. razreda, "udahnuli su život" iliti animirali razne predmete iz svoje neposredne okoline, koristeći izreznu, objektnu, lutkarsku i glinenu vrstu animacije.
Opširnije
Terenska nastava učenika u Ludbreg i Oroslavje

Terenska nastava učenika u Ludbreg i Oroslavje

U petak, 8. prosinca uputili smo se ponovno na terensku nastavu, ovaj put u Oroslavje i Ludbreg. Posjetili smo Park znanosti, koji nas je oduševio svojim eksponatima, kroz koje uz igru i istraživanje usvajamo nove spoznaje iz područja fizike, matematike i drugih prirodnih znanosti, poput gibanja, trenja, slobodnog pada, Arhimedovog zakona, Pitagorinog poučka, zakonitosti zvuka, svjetlosti, tromosti oka…
Opširnije
Terenska nastava učenika u Zagreb

Terenska nastava učenika u Zagreb

U petak 24.studenog učenici/e i učitelji/ce u okviru terenske nastave posjetili su Tehnički muzej Nikole Tesle, Muzej Iluzija i Njemačku internacionalnu školu u Zagrebu. Terenska nastava bila je prilika za učenje na drugačiji način od onoga u školskim klupama: kroz vođenu posjetu Tehničkom muzeju i Muzeju iluzija potaknuta je intelektualna radoznalost učenika/ca kroz vođeno i samostalno istraživanje i otkrivanje fizikalnih pojava i zakonitosti, a kroz upoznavanje drugih učenika/ca i druge škole razvijali smo suradnju i stjecali nova poznanstva i nova iskustva kroz prezentaciju njihovog rada.
Opširnije