Croatian (Croatia)
Croatian (Croatia)
English (en-GB)

Edukacija i jačanje kapaciteta učiteljica i učitelja

Edukacija i jačanje kapaciteta učenica i učenika

Opremanje škole i vanjska učionica

Izvannastavne aktivnosti

Bilateralna suradnja

Croatian (Croatia)
Croatian (Croatia)
English (en-GB)

Kvalitetno Obrazovanje Za Modernu Osnovnu Školu projekt je Osnovne škole Dalj koji unaprjeđuje rad škole jačanjem vještina učiteljica i učitelja, učenica i učenika te opremanjem i modernizacijom infrastrukture škole.

Edukacija i jačanje kapaciteta učiteljica i učitelja

Edukacija i jačanje kapaciteta učenica i učenika

Opremanje škole i vanjska učionica

Izvannastavne aktivnosti

Bilateralna suradnja

Svemirske DALJine

Svemirske DALJine

Obilježili smo tjedan svemira kroz manifestaciju Svemirske DALJine, u kojoj su tijekom integriranog školskog dana svi učenici i nastavnici sudjelovali u brojnim aktivnostima. Svjetski tjedan svemira tradicionalno se obilježava u listopadu s ciljem poticanja mladih baviti se znanošću, tehnologijom, inženjeringom i matematikom. Kroz radionice smo naučili hodati svemirom, pilotirati svemirskim brodom, upoznali planete i zvijezde, probali smo hranu koju jedu astronauti u svemirskom brodu, naučili kako leti raketa, što su crne rupe i koliko ima zvijezda u svemiru; spajali smo „svoje“ zvijezde i zamaštavali smo kako  izgledaju VanzeDALJci i plesali Moonwalk sa Michaelom Jacksonom.
Opširnije
RADIONICA IZRADE DIGITALNIH PRIČA

RADIONICA IZRADE DIGITALNIH PRIČA

Učiteljice i učenice radile su vrijedno tijekom tjedan dana i tri susreta 14., 15. i 21. rujna izrađujući svoje digitalne priče. Pri tome smo uz voditeljicu Ivanu Kovač naučili kako nastaju ove kratke digitalne forme, koja je uloga fotografije, a koja zvuka u digitalnom sadržaju, što su autorska prava i gdje možemo pronaći besplatne medijske i audio sadržaje. Digitalne priče koje smo izradili obuhvatile su teme koje su aktualne i zanimljive učenicama škole, razgovarali smo o temi rodne ravnopravnosti i svoja razmišljanja, stavove i dileme pretočiti u formu digitalnih priča. U nastavku su naše priče, pozivamo vas da ih pogledate i poslušate.
Opširnije
NOVA NASTAVNA GODINA

NOVA NASTAVNA GODINA

S početkom nove nastavne godine radujemo se novim aktivnostima na projektu KOZMOS: stigla nam je oprema za brojne nastavne i vannastavne aktivnosti, deset novih aktivnosti biti će ponuđene učenicama i učenicima, koje će jačati njihove STEM vještine, kreativnost i kritičko mišljenje, očekuju nas studijska putovanja u Zagreb, Park znanosti i Oroslavje, te još brojne druge edukacije i zanimljiv aktivnosti, od kojih se možda najviše radujemo izgradnji vanjske učionice.
Opširnije
PREDSTAVLJANJE NOVIH IZVANNASTAVNIH AKTIVNOSTI

PREDSTAVLJANJE NOVIH IZVANNASTAVNIH AKTIVNOSTI

U utorak 20. lipnja, nakon redovne nastave, u školi su učenicima predstavljene nove izvannastavne aktivnosti nastale u projektu KOZMOS, a koje će učenici pohađati od iduće školske godine. Održane su uvodne radionice kako bi učenicima najavili što ih sve čeka i u što će se moći uključiti. Novih 10 izvannastavnih aktivnosti nude istraživački rad, eksperimentiranje, donošenje zaključaka; gradnju građevina, vozila i drugih struktura različitim materijalima; unaprjeđenje vještina uporabe moderne tehnologije, crtanje i dizajniranje u različitim programima; izradu video materijala suvremenom opremom; programiranje i kodiranje; upoznavanje vrijednosti rada i novca, osmišljavanje poduzetničke ideje i izgradnju poduzetničkoga duha. Koliko su nove izvannastavne aktivnosti raznolike i kreativne te kol...
Opširnije
STUDIJSKO PUTOVANJE U NORVEŠKU

STUDIJSKO PUTOVANJE U NORVEŠKU

Završena je sedmodnevna studijska posjeta Norveškoj, s koje smo se vratili puni dojmova, novih znanja i ideja, novih prijateljstava i planova za buduću suradnju. Prenosimo utiske i dojmove kroz fotografije i tekst učiteljice Danijele Maršalek.
Opširnije
MILANKOVIĆEVI CIKLUSI

MILANKOVIĆEVI CIKLUSI

U sklopu 16. Milankovićevih ciklusa Kulturno znanstveni centar „Milutin Milanković“ organizirao je 28. svibnja prigodan program povodom obilježavanja 144. rođendana znanstvenika, na kojem je predstavljen i projekt KOZMOS u kojem Kulturno znanstveni centar „Milutin Milanković“ sudjeluje kao partner. U uvodnom dijelu programa predstavljen je model zvjezdanog neba u sklopu stalne postavke izložbe o životu i djelu Milutina Milankovića, te 3D prikaz dnevnog i godišnjeg osunčavanja. Predstavljene su i novosti na globalnom planu klimatskih promjena te je upriličeno svečano otvaranje modela Marsa uz predavanja o novim istraživanjima Marsa. Program je završio polusatnim glazbenim koncertom u čast ovom znanstveniku, inače velikom ljubitelju opere.
Opširnije